Геолокація: Як це працює у Вівальді

Геолокація – це дуже корисна річ, коли ви хочете, щоб веб-сайт показав вам місцеву карту або запропонувала найближчий ресторан або готель. Як це працює у вашому настільному браузері та які наслідки для конфіденційності?

Враховуючи, що більшість комп’ютерів не мають функції GPS, ви коли-небудь замислювалися, як ваш веб-переглядач може точно знайти вас?

Як правило, коли ви відкриваєте сайт, на кшталт карт Google, ви надаєте доступ до геолокаційної інформації.

У більшості випадків ваше місцезнаходження розробляється на основі сканування прилеглих точок доступу Wi-Fi. Все, що потрібно, це сканування того, наскільки потужний сигнал. Вам не потрібні облікові дані для входу до будь-якої мережі, щоб визначити географічне розташування. Таке сканування, швидше за все, також визначить вашу власну точку доступу Wi-Fi, яку ви використовуєте вдома.

Після цього список точок доступу Wi-Fi повертається постачальнику служб локації, який створив списки точок доступу Wi-Fi та їх фізичного розташування в реальному світі. Серед найвідоміших провайдерів послуг місцеположення є Служби локації Google, Служби локації Microsoft, Skyhook і Служби локації Mozilla.

Триангуляція проти цих відомих місць виконується в поєднанні з їх відносною потужністю сигналу, що дозволяє вам – в більшості випадків – з досить високою точністю визначати місцезнаходження.

Іноді в Vivaldi ми отримуємо повідомлення про те, що люди виявляються в іншому місці порівняно з іншим встановленим настільним браузером. Як правило, це відбувається тому, що більшість браузерів використовують Служби локації Google, тоді як ми використовуємо Служби локації Mozilla.

Точність інформації про місцезнаходження

Де ви знаходитесь на Землі може бути досить конфіденційною інформацією.

Ми обрали Служби локації Mozilla як постачальника, тому що ця служба найбільш правильно поводиться з цією особливо важливою інформацією. Це також безкоштовний сервіс.

Перший раз, коли ви переходите на веб-сайт, який запитує геолокаційну інформацію, ви побачите умови та умови використання Служб локації Mozilla. Якщо ви згодні з ними, служба буде активована на основі кожного сайту.

Щоб перевірити або змінити налаштування “Місцеположення” для кожного сайту, для цього потрібно натиснути значок замка в полі URL-адреси та вибрати “Місцеположення”.

Служби локації Mozilla збирають лише інформацію, яка суттєво необхідна для надання послуги. Наприклад, служба не збирає ім’я SSID з мереж Wi-Fi, але збирає BSSID, який часто є MAC-адресою пристрою Wi-Fi.

З вашого дозволу ми передаємо дані про місцезнаходження в Служби локації Mozilla. Вівальді не зберігатиме дані про місцезнаходження.

А як щодо GPS-розташування? Чи зможе Mozilla дізнатися про це?

API MLS “Geolocate” визначає поточне розташування на основі даних, що містяться в близьких мережах Bluetooth, стільникових або Wi-Fi, і на основі IP-адреси, що використовується для доступу до послуги. Якщо у вас є пристрій з GPS, то для постачальника послуг місцеположення не є важливим, тому що постачальник отримує довготу та широту – те, що ви вже маєте безпосередньо з GPS.

Якщо ви хочете отримати додаткову інформацію з цієї теми або хочете знати, як покращити точність MLS/Вівальді щодо геолокації, перегляньте блог, з яким ми пов’язані.


Джерело: https://vivaldi.com/blog/geolocation-in-vivaldi/
Переклад: Kurai

Comment

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.